3D-Printen met Rivally.nl

DE BESTE 3D PRINTER MATERIALEN

Rivally.nl heeft veel ervaring met 3d-Printen. Via deze pagina promoten wij  de beste 3d-printer materialen. Met de beste 3d-printer materialen kun je zorgeloos starten met 3d printen.

3D printen is een snel groeiende technologie die steeds meer invloed heeft op onze dagelijkse levens. Het stelt gebruikers in staat om fysieke objecten te creëren uit digitale ontwerpen, wat een enorme impact heeft gehad op industrieën zoals productontwerp, architectuur en medische technologie. Hier zijn enkele belangrijke aspecten van de 3D-printer die u moet weten, waaronder populaire printers en platforms.

ENDER PRINTERS

Ender is een van de bekendste merken als het gaat om 3D-printers. Ze staan bekend om hun betrouwbaarheid, eenvoudige bediening en betaalbare prijzen. Ze bieden een verscheidenheid aan modellen, waaronder de Ender 3 en de Ender 5, die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

TINKERCAD.COM

Dit is een online platform voor 3D-ontwerp. Het is een uitstekende optie voor beginners omdat het gemakkelijk te gebruiken is en een intuïtieve interface heeft. Met Tinkercad kunt u eenvoudig 3D-ontwerpen maken en deze direct naar uw printer sturen.

THINGIVERSE.COM

Thingiverse is een online gemeenschap van 3D-ontwerpers en gebruikers. Het is een uitstekende bron van gratis 3D-ontwerpen die u kunt downloaden en afdrukken. Of u nu op zoek bent naar functionele objecten, decoraties of speelgoed, er is een groot aanbod beschikbaar op Thingiverse.

CREALITY SLICER APP

De Creality Slicer app is een handige tool voor 3D-printen. Het maakt het proces van het omzetten van een 3D-ontwerp naar een afdrukbaar bestand gemakkelijker en sneller. De app is speciaal ontworpen voor Creality-printers, maar is ook compatibel met veel andere modellen.

Sammenvattend, 3D printing is een revolutie in de productie en productontwikkeling. Deze technologie maakt het mogelijk om fysieke objecten te creëren uit digitale ontwerpen, wat een enorme impact heeft gehad op vele industrieën. Ender printers, Tinkercad, Thingiverse en de Creality Slicer app zijn slechts enkele van de vele gereedschappen en platforms die beschikbaar zijn om u te helpen bij uw 3D-printavontuur.

DUURZAAM PRINTEN MET DEZE OPLOSSING.

In dit filmpje zie je een voorbeeld van 3d-printer materialen waarmee je jouw eigen fillament kunt maken. Is dit financieel aantrekkelijker dan een nieuwe rol kopen? Nee… maar wel duurzamer en een mooi hobby project.
Bekijk dit filmpje eens voor een voorbeeld. Met dit apparaatje kun je lege plastic flessen omzetten naar fillament. 

Wij hebben alvast een boodschappenlijstje voor je gemaakt.

In het kort de werking: 

De PET fles wordt in lintvorm geknipt of gesneden. Dit kan met de hand of met een tool. Daarna wordt het lint door een extruder geleid waarbij de diameter van de nozzle 1.75mm is. De filament wordt opgerold en deze spoel wordt aangedreven door een motor. 

Benodigdheden: 

 • 1x Een thermometer om de temperatuur van de nozzle te meten. Koop hier
 • 1x Een voeding om de motor snelheid en de nozzle temperatuur te voeden. Koop hier
 • 1x Een pwm regelaar om de motorsnelheid te regelen. Koop hier
 • 1x Een motor om wikkelspoel te bedienen. Koop hier
 • 1x Een heatblock om de PET te verwarmen. Koop hier
 • 1x Heater voor in het heatblock. Koop hier
 • 1x Een set diodes die nodig is om de temperatuur te verhogen. Koop hier
 • 1x Een temperatuur controller voor het heatblock. Koop hier
 • 1x Een thermistor, wordt gebruikt als sensor om de temperatuur van de nozzle te bepalen. Koop hier
 • 1x Een set van 2 schakelaars om de voeding en de PWM controller te bedienen. Koop hier
 • 1x Set van 24 Nozzles Koop hier

 

 • En schroeven om het geheel in elkaar te zetten.
 • Download hier alle STL bestanden die nodig zijn voor het project.

3D Printen met Rivally.nl

© All Rights Reserved Rivally.nl