Selecteer een pagina
Heb je last van troebel of melkachtig water in jouw jacuzzi? Lees in deze blog alle informatie over de mogelijke oorzaken, oplossingen en preventieve maatregelen om in de toekomst te kunnen genieten van een heldere jacuzzi of spa.

 

Wat is het (meest voorkomende) probleem: Aanwezigheid van Biofilm

Uitleg: Een biofilm is eigenlijk een ophoping van bacteriën die zich vasthechten aan de wanden en leidingen van uw spa. Ze beschermen zich onder een zelfgefabriceerde slijmlaag. Ze bevinden zich aan de wanden, maar ook in het leidingwerk van uw spa.

Wat is (vaak) de oplossing: Reinigen van de volledige Spa

Stappenplan

  1. Leeg de jacuzzi: Zorg ervoor dat de jacuzzi volledig leeg is voordat je begint met het verwijderen van de biofilm. Dit kan gedaan worden door de jacuzzi leeg te laten lopen volgens de instructies van de fabrikant.

  2. Reinig de oppervlakken: Gebruik een speciale jacuzzi-reiniger of een mild reinigingsmiddel om de oppervlakken van de jacuzzi grondig te reinigen. Gebruik een zachte borstel of een spons om het vuil en de biofilm voorzichtig te schrobben. Let vooral op gebieden waar biofilm zich vaak ophoopt, zoals de waterlijn, jets en hoeken.

  3. Verwijder het filter: Verwijder het filter uit de jacuzzi en reinig het grondig. Spoel het filter af met water om vuil en biofilm te verwijderen. Als het filter erg vervuild is, overweeg dan om het te vervangen door een nieuw filter.

  4. Behandel met een biofilmverwijderaar: Gebruik een biofilmverwijderaar die speciaal is ontworpen voor jacuzzi’s. Volg de instructies van de fabrikant voor de juiste dosering en toepassing. Breng de biofilmverwijderaar aan op de oppervlakken van de jacuzzi en laat het inwerken volgens de aanbevolen tijd.

  5. Grondig spoelen: Spoel de jacuzzi grondig af met schoon water om alle resten van de biofilmverwijderaar en losgekomen biofilm te verwijderen. Zorg ervoor dat er geen reinigingsmiddelen of chemicaliën achterblijven in de jacuzzi.

  6. Vul de jacuzzi opnieuw: Vul de jacuzzi opnieuw met schoon water volgens de instructies van de fabrikant. Zorg ervoor dat de waterbalans correct is en voeg indien nodig de juiste chemicaliën toe, zoals chloor of bromine, om het water te desinfecteren.

  7. Regelmatig onderhoud: Voer regelmatig onderhoud uit aan de jacuzzi om de vorming van biofilm te voorkomen. Dit omvat het schoonmaken van filters, het testen van de waterkwaliteit en het handhaven van de juiste waterbalans. Volg de instructies van de fabrikant met betrekking tot het onderhoudsschema van de jacuzzi.