EXTERNE HARDE SCHIJF

DE 5 BESTE EXTERNE HARDE SCHIJVEN VOLGENS RIVALLY.NL

Een harde schijf? Wat is het eigenlijk? En waarom heet het een harde schijf?
In deze blog leggen wij in zogenaamde Jip en Janneke taal uit wat nou een harde schijf is en wat je er mee kunt?

Een harde schijf is letterlijk een fysieke schijf in een mooie body waar je gegevens kunt opslaan. Met gegevens bedoelen we van alles; foto’s, video’s, documenten zoals Word bestanden, PDF bestanden en PowerPoint presentaties. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het bewaren op een harde schijf. Wij hebben alvast de beste externe harde schijf voor je uitgezocht.

Wil je de schijf dagelijks meerdere keren aan jouw computer koppelen en ontkoppelen? Of gebruik je de schijf 1 keer per week/maand om een backup te maken? Deze afweging heeft invloed op jouw keuze. Ga je voor een harde schijf met een stevige body, of ga je voor een beperkte bescherming? 

Eigenlijk is de officiële naam een ‘externe’ harde schijf omdat een gewone harde schijf weggewerkt zit in jouw laptop, PC of telefoon. Een externe (het woord zegt het al) harde schijf is extern van jouw apparaat te vinden. In de volksmond zijn we dit product een ‘harde schijf’ gaan noemen.

Om een goede keuze te maken welke harde schijf voor jou geschikt is, moet je met een aantal dingen rekening houden. 

HOE INTENSIEF WIL JE DE HARDE SCHIJF GEBRUIKEN?
Wil je de schijf dagelijks meerdere keren aan jouw computer koppelen en ontkoppelen? Of gebruik je de schijf 1 keer per week/maand om een backup te maken? Deze afweging heeft invloed op jouw keuze. Ga je voor een harde schijf met een stevige body, of ga je voor een beperkte bescherming?

WELKE GEGEVENS GA JE OPSLAAN?
Ga je veel foto’s en/of bestanden opslaan? Of ga je de schijf juist gebruiken voor al jouw video’s? Deze keuze heeft invloed op het formaat schijf dat goed is om aan te schaffen. De buitenkant van de harde schijf zal hetzelfde blijven maar de opslag capaciteit binnenin zal veranderen. Er zijn schijven van 1TB, 2TB en groter.

Om te zien hoeveel bestanden je op kunt slaan, kun je onderstaande rekentabel gebruiken.

1 TB: 100 Full HD films van 2 uur – 10.000 muziekalbums – 100.000 foto’s.
2 TB: 200 Full HD films van 2 uur – 20.000 muziekalbums – 200.000 foto’s.
4 TB: 400 Full HD films van 2 uur – 40.000 muziekalbums – 400.000 foto’s.
8 TB: 800 Full HD films van 2 uur – 80.000 muziekalbums – 800.000 foto’s.

WIL JE EXTRA BEVEILIGING OP JOUW SCHIJF?
Hoe beveiligd wil je jouw schijf hebben? Er zijn verschillende manieren om jouw documenten op de externe harde schijf te beveiligen. Zo heb je wachtwoordbeveiliging, twee-staps verificatie en ook is het mogelijk om een schijf te beveiligen met een vingerafdruk.

HDD OF SSD
Er zijn twee soorten externe harde schijven: de traditionele harde schijf (ook wel HDD – Hard Disk Drive – genoemd) en de nieuwere SSD (dat staat voor Solid State Drive). De nieuwe SSD’s zijn vergelijkbaar met geheugenkaarten: ze hebben geen bewegende onderdelen. Dat heeft een aantal voordelen. Een SSD is licht en compact, minder kwetsbaar dan de traditionele harde schijf en veel sneller. Een nadeel is dat ze een stuk duurder zijn dan de traditionele harde schijven. De traditionele harde schijven zijn namelijk veel goedkoper om te produceren. Ondanks het prijsverschil is bij vele de SSD-schijf de norm geworden vanwege de snelheid.

De beste externe harde schijf volgens rivally.nl

© All Rights Reserved Rivally.nl