KOOKPLATEN

DE 5 BESTE KOOKPLATEN VOLGENS RIVALLY.NL

Denk jij ook steeds vaker na over hoe je de energierekening kunt beperken?
Kook je op gas, dan kan een nieuwe kookplaat (inductie kookplaat of elektrische kookplaat) jou hierbij helpen. Natuurlijk extra interessant wanneer je beschikt over zonnepanelen. Wij hebben de beste kookplaten voor je geselecteerd die je gemakkelijk los op je aanrecht kunt plaatsen. Zo hoef je niet meteen je hele keuken te verbouwen.

WAT IS NU HET VERSCHIL TUSSEN EEN INDUCTIE KOOKPLAAT EN ELEKTRISCHE KOOKPLAAT? 

Het verschil zit vooral in de manier van verwarmen.
Bij inductie koken wordt alleen de bodem van de pan verwarmd waardoor de temperatuur beter te reguleren is. De inhoud van de pan zal snel warm zijn. Een voordeel op het gebied van veiligheid is dat de plaat zelf niet heet wordt. Dat is een fijn gevoel wanneer er kleine kinderen in je keuken komen.
Wat wij zelf ook erg prettig vinden aan een inductie kookplaat is het gemak van schoonmaken. Doekje erover en klaar 😊
Voor het koken op inductie heb je speciale pannen nodig die hiervoor geschikt zijn.

Bij elektrisch koken duurt het langer voordat de kookplaat warm wordt en weer afgekoeld is. Hierdoor is het wat lastiger om de temperatuur tijdens het koken aan te passen. 

Elektrische kookplaten zijn voordeliger in aanschaf dan inductie kookplaten maar zijn minder energiezuinig. 

Een keramische kookplaat vinden wij persoonlijk, vergeleken met de bovenstaande 2 opties, niet interessant. Deze is daarom ook niet opgenomen in onze top 5. Waarom niet?

-Kookplaat wordt niet snel warm
Niet energie zuinig
Het is minder veilig

DE 5 VOOR JOU GESELECTEERDE BESTE KOOKPLATEN OP VOLGORDE VAN PRIJS

De BL-16102 Elektrische kookplaat 1-pit is eenvoudig te bedienen en de temperatuur is te regelen met de thermostaatfunctie.
Voor jou de geschikte kookplaat wanneer je op zoek bent naar het los verwarmen van 1 pan.
Zelf gebruiken we deze bijvoorbeeld om een stoofvleesgerecht een hele dag te kunnen laten pruttelen. De kookplaat heeft een diameter van 15 centimeter en een vermogen van 1500 Watt.

De Severin DK1042S Wit is een elektrische kookplaat met 2 kookzones. Erg makkelijk te plaatsen waar je maar wil. Stekker in het stopcontact en de keukenprins(es) in jou kan aan de slag.
De kleine kookplaat heeft een diameter van 15,5 cm en 1000 Watt, de grote kookplaat heeft een diameter van 18,5 cm en 1500 Watt.

De Severin KP 1071 KP 1071 Inductieplaat met panherkenning en timerfunctie is een enkele inductie kookplaat die je gemakkelijk los op het aanrecht of elders kunt plaatsen.
De kookplaat zorgt voor gelijkmatige warmteverdeling en heeft een automatische panherkenning.
De kookplaat heeft een diameter van 22 centimeter en een vermogen van 2000 Watt.

De Inventum KI120T is ook een enkele inductie kookplaat die je ook gemakkelijk los op het aanrecht kunt plaatsen.
Net zoals de variant hierboven zorgt ook deze kookplaat voor een gelijkmatige warmteverdeling en is ook voorzien van automatische panherkenning.De kookplaat heeft een diameter van 20 centimeter en een vermogen van 2000 Watt.

De Inventum VKI3010ZWA Kookplaat inductie is een inductie kookplaat met 2 kookzones. Plaats hem waar je wil, stekker in het stopcontact en koken maar.
De kookplaat beschikt over een gelijkmatige warmteverdeling en heeft op beide zones automatische panherkenning.
De kookplaat heeft een diameter van 14 en 17 centimeter en een vermogen van 2900 Watt.

De beste kookplaat volgens Rivally.nl

© All Rights Reserved Rivally.nl