Selecteer een pagina

Heb je last van schommelende PH waarden in jouw Jacuzzi? Lees in deze blog alle informatie over de mogelijke oorzaken, oplossingen en preventieve maatregelen om in de toekomst te kunnen genieten van een heldere jacuzzi of spa.

Als de pH-waarde van je jacuzzi te hoog is, kun je de volgende stappen nemen om het te corrigeren:

  1. Test de pH-waarde: Gebruik een jacuzzi pH-testkit om de huidige pH-waarde van het water te meten. De ideale pH-waarde voor een jacuzzi ligt meestal tussen 7,2 en 7,8.
  2. Voeg een pH-verlagend middel toe: Als de pH-waarde te hoog is, betekent dit dat het water te alkalisch is. Je moet een pH-verlagend middel, zoals pH-minus, aan het water toevoegen. Volg de instructies op de verpakking van het product voor de juiste dosering, op basis van de grootte van je jacuzzi.
  3. Meng goed: Laat het water in de jacuzzi circuleren om ervoor te zorgen dat het pH-verlagende middel zich goed verspreidt. Dit kan worden gedaan door de jets of de circulatiepomp in te schakelen en het water enkele minuten te laten mengen.
  4. Wacht en test opnieuw: Geef het water wat tijd om de pH-aanpassing te laten plaatsvinden. Wacht minstens 30 minuten tot 1 uur en test vervolgens opnieuw de pH-waarde. Herhaal indien nodig de stappen 2 tot 4 totdat de gewenste pH-waarde is bereikt.

Het is belangrijk om de pH-waarde van je jacuzzi regelmatig te controleren, idealiter wekelijks, om ervoor te zorgen dat het water in balans blijft. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot irritatie van de huid en ogen, evenals problemen met de waterkwaliteit. Raadpleeg de handleiding van je jacuzzi voor specifieke richtlijnen met betrekking tot waterbehandeling en onderhoud.