POFFERTJESPAN

DE BESTE POFFERTJESPAN VOLGENS RIVALLY.NL

Poffertjes zijn kleine, luchtige pannenkoekjes die in Nederland en Vlaanderen populair zijn. Ze worden gemaakt van een beslag van bloem, melk, eieren en biergist en worden gebakken in een speciale poffertjespan. Poffertjes zijn heerlijk om te eten als tussendoortje of als dessert en kunnen worden geserveerd met allerlei lekkere toppings, zoals poedersuiker, stroop, chocolade of fruit. Maar hoe maak je nou zelf poffertjes en wat heb je allemaal nodig om deze lekkernij te maken?

WAT HEB JE NODIG VOOR DE BESTE POFFERTJES VOLGENS RIVALLY.NL 

Om poffertjes te maken heb je een poffertjespan nodig. Deze pan heeft kleine, ronde indrukken waarin je het poffertjesbeslag kunt gieten. De pan is vaak voorzien van een anti-aanbaklaag, zodat je niet te veel olie hoeft te gebruiken en je poffertjes nog luchtiger worden.

Om poffertjes te maken heb je verder het volgende nodig:

  • 250 gram bloem
  • 500 milliliter melk
  • 2 eieren
  • 1 zakje biergist
  • 1 theelepel suiker
  • snufje zout

Meng alle ingredienten in een kom tot een glad beslag. Laat het beslag vervolgens een half uur rusten. Verwarm de poffertjespaan en doe een klein beetje olie in ieder indruk. Giet een klein beetje beslag in ieder indruk en bak de poffertjes in een paar minuten gaar. Keer de poffertjes voorzichtig om en bak ze nog een paar minuten aan de andere kant. Haal de poffertjes uit de pan en leg ze op een bord. Serveer de poffertjes met poedersuiker, stroop, chocolade of fruit naar keuze.

Poffertjes zijn heerlijk als tussendoortje of als dessert en zijn gemakkelijk zelf te maken met behulp van een poffertjespan. Probeer het eens uit en maak je eigen heerlijke, luchtige poffertjes!

de beste heet water dispensers volgens Rivally.nl

© All Rights Reserved Rivally.nl