SPA EN JACUZZI INFORMATIE

 

SPA-JACUZZI INFORMATIE: WAAR MOET IK ALLEMAAL REKENING MEE HOUDEN?

Wij hebben zelf ervaring met het aanschaffen, gebruiken en onderhouden van een jacuzzi. De ervaringen delen we graag in deze blog. Lees hieronder onze Spa en Jacuzzi informatie

In deze blog gaan we uit van een ‘vaste’ jacuzzi. Wij hebben zelf de W’eau Delta spa in ons bezit. Onderstaande Spa en Jacuzzi informatie is in principe hetzelfde voor een opblaasbare jacuzzi. Je dient er dan alleen rekening mee te houden dat een opblaasbare jacuzzi minder ‘zuinig’ in stroomgebruik is. Wij adviseren op dit moment veel producten van de bedrijven Toppy.nl, alternate.nl en Heuts.nl aan. Met deze 3 bedrijven hebben wij goede ervaringen waardoor we al jaren prettig onze spa zelf kunnen onderhouden. Verderop in deze blog omschrijven wij ook een aantal producten waar wij al jarenlang onze jacuzzi netjes en schoon houden. Deze producten verschillen van A en B merken. Wij zijn van mening dat een A merk niet altijd het beste resultaat geeft. Ook is het prijstechnisch niet altijd interessant om voor een A merk te gaan. Veel plezier met het lezen en gebruiken van onze Spa en Jacuzzi informatie. Voor vragen over onze Spa en Jacuzzi informatie mag je altijd contact met ons zoeken.

ALGEMENE SPA/JACUZZI INFORMATIE 

Het onderhouden van een jacuzzi kan gezien worden als een lastige klus wat je moet overlaten aan een professional. Echter is dit niet het geval, met uitzonderingen daargelaten. Maar het principe om jouw jacuzzi te onderhouden is vrij eenvoudig, zeker met onze Spa-Jacuzzi informatie. Het is een kwestie van balans vinden tussen verschillende waarden in jouw water. Dit kun je handmatig doen door verschillende producten te gebruiken zoals Ph Plus en Ph Min (ook wel PH Minus genoemd). Er zijn ook producten op de markt waarbij je minder omkijken hebt naar het water. Zelf gebruiken wij AquaPur 5-1, wat we jullie adviseren. Het water dient een PH Waarde tussen de 7,2 en 7,6 te hebben en is nauwkeurig te meten met een digitale meter. Wij hebben zelf de PH meter voor Spa en zwembaden. Des tijds was de goedkopere versie van de Spa PH meter nog niet beschikbaar. Wanneer wij nu de keuze opnieuw zouden maken, zouden wij voor de goedkope optie gaan omdat die hetzelfde doet. Beide meetinstrumenten hebben bijpassende test strips, rode en blauwe.

Een product als Aqua Finesse zorgt voor schoon, helder en geurvrij water. Daarnaast voorkomt het kalkopbouw aan verwarming, pompen en gladde wanden. Dit product zorg voor mooi spawater dat niet alleen fijn is voor je huid, maar ook de levensduur van je spaonderdelen aanzienlijk verlengt. Wanneer je dit product gebruikt heb je geen andere pH producten meer nodig zoals vlokmiddelen of jouw andere gebruikelijke producten. Ultiem gebruiksgemak dus. AquaFinesse kost je nog geen 5 minuten per week.

De goedkopere variant van AquaFinesse is AquaPur 5-1 of BSI Snel Helder. Voor het gebruik van deze 2 goedkopere varianten heb je wel wat meer inhoud nodig. Een simpele rekensom rekent uit dat je goedkoper uit bent met de goedkopere varianten waarvan wij hebben ervaren dat het precies hetzelfde doet als Aqua Finesse. Wij gebruiken al jaren naar tevredenheid AquaPur 5-1.

Beide producten hebben een goede werking wanneer het chloor niveau de juiste waarde heeft. Wij brengen het chloorniveau op waarde met de 90/20 chloortabletten. Deze geven gedurende de week langzaamaan chloor af aan het water. Je kunt de chlooruitgifte ook nog reguleren met een chloordispenser. 

Wij proberen bij Rivally.nl altijd zo eerlijk en objectief mogelijk een blog te schrijven. Soms ontkomen we er niet aan om een product iets meer te adviseren dan een ander. Dit zullen we dan ook alleen doen als we er zelf 100% van overtuigd zijn dat het product goed werkt en we dit zelf ervaren hebben. Voor onze spa hebben wij verschillende producten geprobeerd om ons water stabiel en helder te houden. Wij raden AquaPur 5 in 1 echt aan.

WATERONDERHOUD EN VEEL VOORKOMENDE PROBLEMEN

Jouw spawater kan er verschillend uit gaan zien wanneer het water niet goed in balans is. Eén van de meest voorkomende signalen is dat het water een soort witte gloed krijg, alsof er een pak melk in is gevallen. Ook kan het water er troebel uit gaan zien of groenig. Toppy.nl heeft hier een mooie blog over geschreven hoe je deze problemen het beste kunt behandelen. Heb jij een andere kleur in jouw water waar je meer informatie over wilt hebben? Kijk dan eens op deze blog van Heuts.nl. Hier kun je de kleur van jouw water en de daarbij behorende problemen en oplossingen lezen.

BADGEURTJES

 

Een veel voorkomende discussie op forums is het gebruik van badgeurtjes en aroma’s. De echte Spa experts zullen dit afraden en de genieters zullen het juist adviseren. Het is een discussie die nooit echt één ‘winnaar’ zal krijgen. De technische experts geven aan dat het invloed kan hebben op de pompen en slangen terwijl dat sommige verkopers aangeven dat het totaal geen invloed heeft. Wij hebben zelf een aantal keer een aroma geprobeerd maar vinden het weinig toevoegen omdat de geur van korte duur is. Het gebruik van de aroma’s heeft bij ons overigens nooit invloed gehad op technische materialen.

FACEBOOKGROEP

 

Tot slot willen wij jullie nog wijzen op groepen die actief zijn op social media. Wij zijn zelf lid van de facebookgroep “Spa en Jacuzzi”. Hier worden regelmatig mooie inspiratiefoto’s, tips, tricks en producten geadviseerd door en voor gebruikers. Doe er je voordeel mee!

Veel bubbelplezier 😉

 

 

 

Spa/Jacuzzi informatie
Spa/Jacuzzi informatie water

© All Rights Reserved Rivally.nl