Selecteer een pagina

Heb je last van troebel of melkachtig water in jouw jacuzzi? Lees in deze blog alle informatie over de mogelijke oorzaken, oplossingen en preventieve maatregelen om in de toekomst te kunnen genieten van een heldere jacuzzi of spa.

 

Wat is het (meest voorkomende) probleem: onjuiste waterbalans

Uitleg: Troebel melkachtig water in een jacuzzi kan verschillende oorzaken hebben, maar meestal wordt het veroorzaakt door een onjuiste waterbalans, een hoog calciumgehalte of een ophoping van organische stoffen.

Wat is (vaak) de oplossing: waterbalans herstellen

Stappenplan:

 1. Controleer de waterbalans: Test het water op pH-waarde, alkaliteit en chloorgehalte. Pas de waarden indien nodig aan om de juiste waterbalans te herstellen. Een onjuiste waterbalans kan leiden tot troebel water.

   

 2. Behandel calciumhardheid: Hoge niveaus van calciumhardheid kunnen het water troebel maken. Voeg een calciumverwijderaar toe volgens de instructies van de fabrikant om het calciumgehalte te verlagen.

   

 3. Shockbehandeling: Voer een shockbehandeling uit met een chloorshockmiddel om eventuele organische verontreinigingen te doden. Volg de instructies van de fabrikant voor de juiste dosering en wacht de aanbevolen tijd voordat je de jacuzzi opnieuw gebruikt.

   

 4. Reinig het filtersysteem: Controleer het filtersysteem van de jacuzzi en reinig of vervang het filter indien nodig. Een verstopt filter kan bijdragen aan troebel water. Spoel het filter grondig af met water om vuil en ophopingen te verwijderen.

   

 5. Verhoog de filtratietijd: Stel de timer van de filtratiepomp zo in dat het water langer wordt gefilterd, bijvoorbeeld gedurende meerdere uren per dag. Dit helpt bij het verwijderen van kleine deeltjes en verontreinigingen in het water.

   

 6. Voorkom vuil en organisch materiaal: Vraag jacuzzi-gebruikers om vooraf te douchen om vuil, oliën en huidcellen te verminderen die in het water terechtkomen. Gebruik ook een afdekking om te voorkomen dat bladeren, insecten en ander vuil in de jacuzzi belanden.