JACUZZI

Algemene informatie

Onderhoud advies Spa

(onderhouds)producten

De beste noice cancelling koptelefoon volgens Rivally.nl

Opblaas jacuzzi

De beste opblaas jacuzzi volgens Rivally.nl

VEEL GESTELDE VRAGEN

Wat moet ik doen als mijn PH waarde te hoog is?

Als de pH-waarde van je jacuzzi te hoog is, kun je de volgende stappen nemen om het te corrigeren:

  1. Test de pH-waarde: Gebruik een jacuzzi pH-testkit om de huidige pH-waarde van het water te meten. De ideale pH-waarde voor een jacuzzi ligt meestal tussen 7,2 en 7,8.
  2. Voeg een pH-verlagend middel toe: Als de pH-waarde te hoog is, betekent dit dat het water te alkalisch is. Je moet een pH-verlagend middel, zoals pH-minus, aan het water toevoegen. Volg de instructies op de verpakking van het product voor de juiste dosering, op basis van de grootte van je jacuzzi.
  3. Meng goed: Laat het water in de jacuzzi circuleren om ervoor te zorgen dat het pH-verlagende middel zich goed verspreidt. Dit kan worden gedaan door de jets of de circulatiepomp in te schakelen en het water enkele minuten te laten mengen.
  4. Wacht en test opnieuw: Geef het water wat tijd om de pH-aanpassing te laten plaatsvinden. Wacht minstens 30 minuten tot 1 uur en test vervolgens opnieuw de pH-waarde. Herhaal indien nodig de stappen 2 tot 4 totdat de gewenste pH-waarde is bereikt.

Het is belangrijk om de pH-waarde van je jacuzzi regelmatig te controleren, idealiter wekelijks, om ervoor te zorgen dat het water in balans blijft. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot irritatie van de huid en ogen, evenals problemen met de waterkwaliteit. Raadpleeg de handleiding van je jacuzzi voor specifieke richtlijnen met betrekking tot waterbehandeling en onderhoud.

 

 

Wat moet ik doen als mijn PH waarde te laag is?
  1. Test de pH-waarde: Gebruik een jacuzzi pH-testkit om de huidige pH-waarde van het water te meten. De ideale pH-waarde voor een jacuzzi ligt meestal tussen 7,2 en 7,8.
  2. Voeg een pH-verhogend middel toe: Als de pH-waarde te laag is, betekent dit dat het water te zuur is. Je moet een pH-verhogend middel, zoals pH-plus, aan het water toevoegen. Volg de instructies op de verpakking van het product voor de juiste dosering, op basis van de grootte van je jacuzzi.
  3. Meng goed: Zorg ervoor dat het pH-verhogende middel grondig wordt gemengd met het water in de jacuzzi. Schakel de jets of de circulatiepomp in en laat het water enkele minuten goed mengen.
  4. Wacht en test opnieuw: Geef het water wat tijd om de pH-aanpassing te laten plaatsvinden. Wacht minstens 30 minuten tot 1 uur en test vervolgens opnieuw de pH-waarde. Herhaal indien nodig de stappen 2 tot 4 totdat de gewenste pH-waarde is bereikt.

Houd er rekening mee dat het belangrijk is om de pH-waarde van je jacuzzi regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat het water in balans blijft. Een te lage pH-waarde kan corrosie van metalen onderdelen veroorzaken en irritatie aan de huid en ogen veroorzaken. Volg altijd de richtlijnen en aanbevelingen van de fabrikant voor waterbehandeling en onderhoud van je jacuzzi.

Wat is het verschil tussen Aquafinesse en AquaPur 5-1

Aquafinesse en Aquapur 5-in-1 zijn beide producten die worden gebruikt voor waterbehandeling in jacuzzi's en zwembaden, maar ze hebben enkele verschillen:

Doel:
Aquafinesse is een waterbehandelingssysteem dat gericht is op het behouden van een schone, heldere en gebalanceerde waterkwaliteit. Het richt zich op het verminderen van kalkaanslag, biofilm (een dunne laag bacteriën en andere micro-organismen) en het behouden van de juiste chemische balans van het water. Aquapur 5-in-1 is ook een waterbehandelingsproduct, maar het is specifiek ontworpen om vijf belangrijke aspecten van waterbehandeling aan te pakken, namelijk desinfectie, pH-regulering, algenbestrijding, vlokmiddel (om kleine deeltjes te laten samenklonteren) en kalkpreventie.

Toepassing:
Aquafinesse wordt meestal gebruikt als een wekelijks behandelingsprogramma, waarbij je een tablet of een oplossing toevoegt aan het water om de waterkwaliteit te optimaliseren en problemen zoals kalkaanslag en biofilm te verminderen. Aquapur 5-in-1 wordt gebruikt als een alles-in-één product dat verschillende aspecten van waterbehandeling combineert in één formule. Het kan regelmatig worden toegevoegd aan het water om de pH-waarde, desinfectie, algenbestrijding en vlokvorming te reguleren.

Chemische samenstelling:
Aquafinesse maakt gebruik van een gepatenteerde formule op basis van natuurlijke ingrediënten, zoals plantaardige extracten, die helpen bij het behouden van een schone en gezonde wateromgeving. Aquapur 5-in-1 bevat verschillende chemische stoffen, zoals chloor (als desinfectiemiddel), pH-verhogers en -verlagers, algenbestrijdingsmiddelen en vlokmiddelen.

Prijs:
Aquapur is over het algemeen goedkoper dan Aquafinesse. Bij Rivally.nl werken we met Aqua Pur 5 in 1 omdat het prijsverschil dusdanig groot is.

Verbruik Jacuzzi in KwH

Het gemiddelde stroomverbruik van een jacuzzi kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de jacuzzi, het model, de isolatie, het gebruikspatroon en de temperatuurinstellingen. Over het algemeen ligt het energieverbruik van een jacuzzi tussen de 1,5 kWh en 2,5 kWh per uur.

Het is belangrijk om te vermelden dat het stroomverbruik van een jacuzzi kan toenemen wanneer de jets, verlichting, verwarming en andere functies in gebruik zijn. Het regelmatig onderhouden van de jacuzzi, zoals het schoonhouden van de filters en het zorgen voor goede isolatie, kan helpen om het energieverbruik te optimaliseren.

Welke chloortabletten moet ik hebben?

De 20 grams long tabletten. 1 tablet per 4 a 5 dagen totdat deze is opgelost. Dan weer een nieuwe tablet in de chloordrijver.
*bij grotere baden van 1200/1400 liter kan het zijn dat je 2 chloortabletten nodig hebt om je chloorwaarde op peil te krijgen*

Heb ik een ondervloer nodig?

Bij een vaste jacuzzi?
Nee

Bij een opblaas jacuzzi?
Dat is wel aan te raden in verband met scherpe objecten waar je jouw opblaasbare jacuzzi voor moet beschermen. XPS isolatieplaten is hier de beste keuze in omdat je meteen de ondervloer isoleert waardoor je water langer warm blijft en dus stroomkosten bespaart

Hoevaak moet ik mijn water verversen?
Dit is een discutabel punt, de een zegt dat het met 1 maand moet en de ander zegt dat het met 3 maanden pas hoeft.
Er zijn bacteriën die resistentie hebben tegen elke vorm van waterbehandeling.
Wij raden jou aan om elke 6 a 8 weken je bad leeg te maken en je kuip schoon te maken. Kijk en ruik, bij twijfel test altijd je waterwaardes!
Hoevaak moet ik mijn filter schoonmaken?

Dit ligt aan jouw gebruik. Bij twijfel, elke dag checken. Anders 1 keer per week.

Help mijn water heeft een vreemde kleur

Bekijk onze pagina over waterkleuren en problemen.
Laat je inspireren door de oplossingen

Zou het helpen om isolatie platen of piepschuim achter je schotten te zetten voor de warmte vast te houden?

Alle kleine beetjes helpen. Echter is het volledig op eigen risico.
Je zou de jacuzzi méér kunnen isoleren met bijvoorbeeld glaswol.

Let op dat draaiende onderdelen of onderdelen met luchttoevoer voldoende ruimte hebben.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Iis het verstandig om de jacuzzi te vullen met kalkvrij water?

Wij zouden de voorkeur geven aan regenwater, eens leidingwater gebruiken is geen probleem. Maar de kans bestaat dat je kalkvlekken op de kuip krijgt. Grondwater uit je tuin zou ik nooit gebruiken, kans op veel ijzer .

Geheel kalkvrij raden wij af, 50/50 is een goede basis. Houd wel heel goed de PH waarde van je spawater in de gaten!
Zorg dat deze altijd tussen de 7.2-7.8 is. (Dit is heel belangrijk voor de rubber pakkingen, pompen en leidingwerk van de jacuzzi)

Ontdek de ultieme ontspanning en verwennerij met een jacuzzi, ook wel bekend als een spa. Of je nu je stress wilt verminderen, spierpijn wilt verlichten of gewoon wilt genieten van een luxe wellness-ervaring, een jacuzzi biedt talloze voordelen voor zowel lichaam als geest. Met de kracht van warm watermassage en de rustgevende bubbels creëert een jacuzzi een oase van rust en revitalisatie in je eigen achtertuin.

Bij onze website begrijpen we hoe belangrijk het is om jouw jacuzzi in topconditie te houden en jouw spa-ervaring thuis naar een hoger niveau te tillen. We bieden uitgebreide gidsen en tips voor het onderhouden en schoonmaken van jouw jacuzzi, zodat je altijd kunt genieten van helder en hygiënisch water. Bovendien delen we deskundig advies over het optimaliseren van jouw spa-ervaring, van het kiezen van de juiste geurige toevoegingen tot het instellen van de perfecte watertemperatuur.

Dompel jezelf onder in het genot van een jacuzzi en ervaar de weldaad van een persoonlijke spa-ervaring die 24/7 voor je beschikbaar is. Laat ons je begeleiden bij het onderhouden en verbeteren van jouw spa, zodat je zorgeloos kunt ontspannen en genieten van het ultieme comfort en luxe die het te bieden heeft. Bezoek onze website vandaag nog en ontdek hoe wij jou kunnen helpen om het beste uit jouw jacuzzi te halen.

© All Rights Reserved Rivally.nl